Saturday, October 1, 2022
HomeFashion NewsLayla's Scarlet Scarab Costume in the Moon Knight Finale uitgelegd

Layla’s Scarlet Scarab Costume in the Moon Knight Finale uitgelegd

Spoilers voor Moon Knight in het verschiet.

Superheldenkostuums hebben de capes en spandex-vereisten al lang omzeild, en met elk nieuw Marvel-project worden de kleermakersgrenzen verder verlegd. Moon Knight voegt verschillende nieuwe inzendingen toe aan de stijlvolle lijst, waarbij Oscar Isaac (tenminste) een dubbele functie vervult als Marc Spector en Steven Grant. Maar hij is niet de enige, want de finale van seizoen 1 geeft Marc’s vrouw, Layla El-Faouly (May Calamawy), de kans om letterlijk haar vleugels uit te slaan wanneer ze verandert in Scarlet Scarab.

May Calamawy als Layla in de finale van Moon Knight.

Foto met dank aan Marvel Studios

“Ik heb een fantastisch kostuum in gedachten”, vertelt de oude Egyptische godin Taweret (Antonia Salib) enthousiast aan Layla in de laatste aflevering nadat de archeoloog tijdelijk heeft ingestemd om haar avatar te worden. Dit historische moment vereist dat het kostuum bij elkaar past, aangezien Calamawy de eerste Egyptische superheld in het Marvel Cinematic Universe (MCU) is. “Het is zo spannend en de reacties van iedereen zijn fenomenaal. Iedereen is dol op de kostuums, wat zo’n geweldig gevoel is”, vertelt kostuumontwerper Meghan Kasperlik van Moon Knight aan ELLE.com via Zoom.

Kasperlik is geen onbekende in de wereld van superhelden en heeft ontworpen voor HBO’s veelgeprezen Watchmen-serie. Meer recentelijk ontving ze een Emmy-nominatie voor haar werk aan de Kate Winslet-starring Mare of Easttown en is ze net zo thuis in het dienen van ruig realisme in een buitenwijk van Pennsylvania als het werken aan de nieuwste Marvel-hit.

“Ik realiseerde me al vrij vroeg dat dit een ruimte is waar mijn stem zou worden gehoord en dat is het beste gevoel”, vertelde Calamawy vorige maand aan ELLE.com, en Kasperlik sprak over de samenwerking met de actrice in de paskamer. Het was ook noodzakelijk om tijdens het eerste seizoen rekening te houden met stuntwerk, vooral in de finale.

In overeenstemming met het thema van uiterst geheime projecten, praat de ontwerper met ons vanuit het midden van het bos, waar ze momenteel werkt aan de mysterieuze aankomende Alex Garland-film, Civil War met Kirsten Dunst in de hoofdrol. Hier praat Kasperlik met ons over Layla’s transformatie in Scarlet Scarab, hoe de Egyptische cultuur Layla’s hedendaagse kleding inspireerde, en Easter Eggs die fans terug kunnen vinden om te vinden.

Allereerst wil ik bespreken hoe je Layla’s uiterlijk hebt ontwikkeld voordat het grote superheldenkostuum werd onthuld. Heb je samengewerkt met May Calamawy?

Ik heb zeker met May samengewerkt. Het was ook belangrijk voor onze Egyptische regisseur Mohamed Diab dat het niet deze zeer stereotype vrouwelijke actiefiguur was die altijd nauwsluitende kleding droeg. Want in de Egyptische cultuur is het niet altijd positief om nauwsluitende kleding aan te hebben. Ik werkte nauw samen met May en we moesten haar een stoere maar sportieve vrouw maken. Stukken werden voornamelijk op maat gemaakt omdat ik er iets bijzonders van wilde maken. Het jasje waarin we haar voor het eerst zien in aflevering 2 is een kijk op veel patronen en kleuren die je in de Egyptische cultuur ziet. Veel van de referenties die we bespraken over Egyptische vrouwen [were that] ze hadden allemaal kleur op, dus het was belangrijk voor de regisseur. Maar ze groeide ook op in Londen, dus ik wilde dat het op beide plaatsen zou passen; ze heeft de wereld rondgereisd en is op veel plaatsen geweest.

Terwijl ze vooruitgaat, was er veel over functionaliteit en het kunnen doen van actie en stunts, maar er nog steeds cool uitzien. Wanneer ze in aflevering vier is, en ze heeft dat vest aan dat eigenlijk is gemaakt van militair weefsel. Dat gaf haar een tactische actie, maar ze had ook een lossere broek, zodat ze al het gehurkte, vechtende en bewegende rond kon doen en doen wat ze moesten doen in de grot. Tegen de tijd dat we haar bereiken als Scarlet Scarab, is er meer transformatie geweest.

Voordat we bij de transformatie komen, wilde ik het hebben over dat sierlijke stuk dat om May’s jashals wordt gedragen en dat eigenlijk een wapen is. Kun je met me praten over dat element dat in aflevering 4 verschijnt?

Het moest oorspronkelijk een andere ketting zijn, en het hele punt is dat het uit elkaar viel en een wapen was. Toen lukte het niet, dus dat was in ongeveer drie dagen gemaakt. We kwamen met het ontwerp, wetende dat er messen van moesten worden gemaakt. Dus het hele punt was, hoe kan het worden gebruikt als een mes in een messengevecht, maar er ook een ontwerp in plaatsen dat een ketting zou kunnen zijn? De grootste uitdaging is dat het groot genoeg moest zijn, maar haar nek niet volledig moest overweldigen. Het werd een beetje lastig op de set om hem aan te houden en te manoeuvreren, en we hadden er een paar versies van. Toen het goed op de nek zat voordat we de actie zo vaak deden, was het een prachtig stuk. Ik denk dat het de grootste uitdaging was met al haar kostuums.

may calamawy en oscar isaac in 'moon knight'

Calamawy en Oscar Isaac in Moon Knight.

Marvel Studios

Je zou denken dat het superheldenkostuum het meest uitdagend zou zijn, maar het is iets sierlijks en kleiners. Je hebt ook de tactische uitrusting genoemd, en ik vind het geweldig dat er ook zoveel textuur in Layla’s kostuum zit. Was het een doel om al dit soort texturen te hebben voordat ze transformeert?

Ja, ik vind het leuk om veel textuur in mijn kostuums te doen met alles wat ik ontwerp. [Mr. Knight’s] driedelig pak heeft zelfs textuur. Ik denk dat het zoveel brengt. Toen we haar voor het eerst in Egypte zagen, had ze een plat katoenen laken aan, maar dan had haar haar de textuur, en haar sieraden hebben de textuur, dus het balanceerde het uit. Als ze, wat ik noem, het technische vest aan heeft, had ze de textuur aan de bovenkant, maar de onderkant was van katoenen canvas, dus dat had een plat element. Het gaat om balanceren en kijken waar we mee weg kunnen komen. Tegen de tijd dat we bij de transformatie kwamen, was dat echt zo van: hoe gek kunnen we ermee omgaan en er nog steeds harmonieus uitzien?

Taweret zegt dat ze een fantastisch kostuum heeft voor Layla, en ze heeft ook een fantastisch kostuum. Of liever gezegd, je hebt een fantastisch kostuum voor haar. Waar begin je met zoiets?

Ik heb enorm veel onderzoek gedaan naar Egypte voordat ik een van de kostuums begon te ontwerpen, maar met het Scarlet Scarab-kostuum moest er een verband zijn met de Taweret. Het is in het begin moeilijk te ontcijferen, maar er is de scharlaken mestkever op het Taweret-kostuum. Het is dat grote frontale stuk dat ook aansluit op de vliegende scarabee die Harrow (Ethan Hawke) vasthoudt. We hebben de scarabee verwerkt in het kostuum op het halsstuk.

Er waren een aantal herhalingen van dit kostuum, en we zijn zeker iets anders gaan maken, en het had niet de magie waar ik van hield. Dus namen we een paar elementen die we leuk vonden en begonnen opnieuw. Met uitzondering van de laarzen, maakten we alles in Boedapest waar we aan het filmen waren, dus ik zag de transformatie dagelijks gebeuren. En May was zo enthousiast over het kostuum, en ze was er helemaal weg van. Ik was zo opgewonden om het te zien [Wednesday] nacht.

achter de schermen van de moon knight van marvel studios, exclusief op disney foto door meghan kasperlik ©marvel studios 2022 alle rechten voorbehouden

Achter de schermen bij het maken van Layla’s kostuum.

Meghan Kasperlik

Marc noemt het kostuum niet eens, maar Steven vraagt ​​meteen: “Wat heb je aan?” Dit wordt op de meest enthousiaste manier gezegd, zo voelde ik me toen ik het voor het eerst zag. Ik vroeg me af hoeveel ervan praktisch was – waren de vleugels CGI?

De vleugels zijn volledig CG, behalve een paneel van ongeveer vijf inch dat we hadden zodat ze eraf konden springen. Sean Faden en zijn VFX-team hebben geweldig werk geleverd met de vleugels; Daar kon ik niet blijer mee zijn. De rest van het kostuum was praktisch. Het borstgedeelte en de kraag waren gemaakt van leer, de rok was een gaasachtig materiaal en de broek was een stretchlegging die we met de hand bedrukt hebben [with] de 3D-print, en toen werd het hele kostuum met de hand beschilderd. Ik had een geweldige schilder genaamd Wilberth Gonzalez; hij werkte met het team en liet dat kostuum zingen.

Ik las een interview met May en ze vertelde hoeveel ze van de broek hield en hoe de bovenste helft haar een koninklijk gevoel gaf. Was dat de bedoeling, om daar dit koninklijke element aan toe te voegen?

Elk Marvel-kostuum moet buitengewoon zijn, en ik wilde er zeker van zijn dat het iets was dat stand kon houden in de MCU. May deed veel van haar eigen gevechten en veel van haar eigen stunts – en ze had twee geweldige stuntmensen – maar ze deed veel. Voor haar en Oscar wilde ik er zeker van zijn dat ze absoluut alle actie konden doen die ze nodig hadden. Dus dat is waarom [it had] het slanke been maar het maken van een spandex legging was erg belangrijk omdat ze een verbazingwekkende flexibiliteit heeft. Ook als je niet de juiste structuur in het korset hebt, kan het tijdens de gevechten op zichzelf instorten, dus het korset moest een dikker leer zijn om daarbij te helpen. Maar het maakte haar sterk. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar in mijn natuurlijke houding slungel ik.

Er is een regel in de finale waarin het jonge meisje dat net is gered tegen Layla zegt: “Ben jij een Egyptische superheld?” Ze antwoordt: “Ik ben.” Ik krijg er koude rillingen van als ik eraan denk. Hoe belangrijk was de vertegenwoordiging, aangezien zij de eerste Egyptische superheld in de MCU is?

Het was erg belangrijk, en er werd al vroeg over het belang van representatie gesproken. Ik denk ook met haar haar omdat groter krullend haar zeer representatief is voor de Egyptische cultuur. In het begin werd het uitgebreid besproken tot op het punt dat ik denk dat dat de reden is waarom we zoveel herhalingen van het kostuum hadden, omdat we het vast wilden leggen en ervoor wilden zorgen dat het sterk en representatief was.

Hoeveel Scarlet Scarab-kostuums van de laatste iteratie moest je maken?

Ik geloof dat we er in totaal acht hadden. We hadden er twee voor May, twee voor haar stunts elk – en ze had twee stuntmensen. We hadden een zachte versie waarvan we het bovenste gedeelte van neopreen maakten en het neopreen vervolgens met de hand beschilderden zodat het zacht zou zijn zodat ze alles konden gebruiken dat we nodig hadden om haar te beschermen. We hadden twee zachte, en dan hadden we extra kragen voor het geval dat, maar we hadden ze nooit nodig.

Zijn er ook paaseieren? Ik weet dat de pleister in aflevering 5 de scarabee heeft. Was er iets anders voor Layla voor fans om terug te gaan en nu te zoeken?

Als we Layla in het gesticht zien, en ze eet de marshmallow, op haar joggingbroek staat eigenlijk dezelfde print die op haar legging staat als Scarlet Scarab. Je kunt het echt zien als je heel dichtbij kijkt. We gebruiken een deel van dezelfde ontwerplijn – het is bijna die golf – die in het jasje van aflevering 2 zat, vergelijkbaar met de manier waarop het in haar lijfje omlijst.

Heeft je achtergrond in zaken als Watchmen geholpen? Was dat iets dat je een basis gaf om het superheldenlandschap in te gaan?

Absoluut, maar toen ik assistent was, heb ik ook aan Dark Knight Rises en The Amazing Spider-Man gewerkt. De kleine trucjes kennen, dingen die werkten, of de speciale verzoeken van acteurs kennen wanneer, oh, dit is ongemakkelijk, of, ik moet dit kunnen doen. Maar wat echt hielp, is dat ik heel nauw samenwerkte met de stuntmensen omdat ik wilde om de volledige actie te kennen van wat ze zouden gaan doen, zodat het pak functioneel zou kunnen zijn.

In onze show, alle CG-personages waarvoor we praktische kostuums hebben gemaakt, en ze dragen al hun kostuums. Ik wilde ervoor zorgen dat de stuntmensen en de acteurs alles praktisch konden doen. Omdat het VFX-team en het CGI-team binnenkomen en ons vragen: Oh, kun je het zo praktisch mogelijk maken? En dus droegen May en Oscar hun pakken tijdens de stunts. Ze deden ze niet uit; ze droegen ze.

Dit interview is voor de duidelijkheid bewerkt en ingekort.

Emma Fraser Emma Fraser is een freelance cultuurschrijver met een focus op tv, films en kostuumontwerp.

Deze inhoud is gemaakt en onderhouden door een derde partij en geïmporteerd op deze pagina om gebruikers te helpen hun e-mailadressen te verstrekken. Mogelijk vindt u meer informatie over deze en soortgelijke inhoud op piano.io

This post Layla’s Scarlet Scarab Costume in the Moon Knight Finale uitgelegd
was original published at “https://www.elle.com/culture/movies-tv/a39920787/moon-knight-scarlet-scarab-may-calamawy-costume/”

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments